İmar planlarının değiştirilmesi ve revizyonu - Erğun, Hüseyin (My University, 2013)
İMAR PLANLARININ DEĞİŞTİRİLMESİ VE REVİZYONU Düzenli ve sağlıklı şehirleşmeyi sağlayan en önemli araçlardan biri de imar planlarıdır. İmar planları, uygulanacağı yörenin özellikleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanır. Fakat hazırlanan imar planları ne kadar mükemmel olursa olsun yine de değişen ve gelişen şartlar karşısında o yörenin ihtiyaçlarına cevap veremez hale gelir. İşte bu gibi zorunluluk arz eden durumlarda idareler, yeni bir imar planı yapmak yerine, mevcut planlar üzerinde değişikliklere gitmeyi tercih etmektedir. Bu çalışmada imar planı değişikliklerinde uyulması gereken hukuki esaslar yargı kararlarıyla birlikte ele alınmaktadır. Çalışmanın son bölümünde ise herhangi bir imar planı değişikliği karşısında bireylerin kazanılmış haklarının hangi şartlar altında, nasıl korunduğu incelenmektedir. mar Planı, Plan Değişikliği

CHANGE AND REVISION OF THE ZONİNG PLAN Zoning plan is an important means which supplies a regularly and healthy urbanization. Zoning plans prepare accordance with characteristic and requirements of region. Even if a zoning plan is perfect, this plan doesn’t respond changing and developing requirements of region in a time. Because of these necessities, administrationes instead of making a new zoning plan; they prefer to make modifications on available plans. In this study, the legal principles for plan modifications have been evaluated with judicial decisions. At the last part of the study, how vested rights of the person are protected in the face of any plan modification have been analyzed. Key Words: Zoning Plan, Plan Modification
Keywords: Hukuk; İmar; Kamu Hukuku; Yasa ve Yasama