Mehmed Salahi'nin Kamus-ı Osmani'si ve eserdeki divan şiiri unsurları - Yılmaz, Ayşe (My University, 2018)
Mehmet Salāhí Bey, 1856-1910 yılları arasında yaşamış, hayatının son dönemlerine dek çeşitli memurluklarda bulunmuştur. Hazırladığımız bu tezde Salāhí’nin dönemini ve hayat şartlarını göz önünde bulundurarak 2020 sayfadan müteşekkil Kāmūs-ı Osmāní adındaki sözlüğünün, Latin harflerine aktarımı yapılmıştır.

Mehmet Salahi Bey had lived between 1856 and 1910, he had worked as a clerk in various offices until his death. In this thesis Kāmūs-ı ‘Osmāní Dictionary, which is composed of 2020 pages, was transcribed into Latin letters by taking into account the period of Salahi and his living condition.
Keywords: Anlam; Beyit; Couplet; History and criticism; Kāmūs; Kelime; Meaning; Mehmet Salahi Bey, 1856-1910; Salāhí; Tarih ve eleştiri; Turkish literature; Turkish poetry; Türk edebiyatı; Türk şiiri; Word