Kişisel verilerin kaydedilmesi, başkasına verilmesi veya ele geçirilmesi (TCK m. 135-137) - Topuz, Fatma Dilan (My University, 2017)
Kişisel verilerin kaydedilmesi, başkasına verilmesi veya ele geçirilmesi”başlıklı yüksek lisans tez çalışmamızda, kişisel verilerin tanımı, işlenmesi ve korunmasıhususları açıklanmaya çalışılmış, bu kapsamda başta uluslararası düzenlemeler olmaküzere iç hukuktaki güncel duruma yer verilmiştir.

In our master thesis work which titled “recording, unlawful delivery oracquisition of personal data (Turkish criminal code 135-137)”, the definition, processingand protection of personal data were tried to be explained, including the current situationin domestic law, especially in international regulations.
Keywords: kişisel veri; kişisel verilerin korunması; kişisel verilerinkaydedilmesi; the illegal issuance or seizure of data; the protection of personal data; the recording ofpersonal data; verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme personal data