Tüketici kredileri ve kredi kartları kullanım miktarları ile enflasyon ilişkisinin incelenmesi - Ezengin, Müge (My University, 2009)
ketici Kredileri, Kredi Kartları, Enflasyon, Granger Nedensellik Analizi ÖZET TÜKETİCİ KREDİLERİ VE KREDİ KARTLARI KULLANIM MİKTARLARI İLE ENFLASYON İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ Günümüz iktisadi ve ticari hayatın içinde bankaların önemi artarak devam etmektedir. Yaşanan teknolojik gelişmeler ile sürekli kendilerini yenileyen bankaların en temel ürünü hiç şüphesiz kredilerdir. Özellikle bireylerin artan ihtiyaçlarının temini bankalardan aldıkları krediler ile sağlanabilmektedir. Ekonomik sistemin en temel sorunu da enflasyon olarak görülmektedir. Bu nedenle enflasyon ile bankaların kullandırdığı krediler arasında bir ilişki olabileceğinden yola çıkılarak ekonometrik bir analiz yapılmaya çalışılmıştır. Kullanım alanlarına göre sınıflara ayrılan krediler içinde tüketici kredileri ve kredi kartları kullanım miktarları ile enflasyon arasındaki ilişki Granger nedensellik analizi ile incelenmiştir. Consumer Credits, Credit Cards, İnflation, Granger Causality Analysis.

EXAMİNİNG THE RELATİONSHİP BETWEEN CONSUMER CREDİTS AND AMAUNT OF CREDİT CARD LOANS AND INFLATİON The importance of banks has continued to grow in today’s economical and commercial life. The banks which renew themselves with technological developments have the most basic product credits certainly. Especially, the increasing needs of invdividuals can be supplied with credits from banks. The most basic problem of the economic system is seen as inflation. Because of that, the relationship between inflation and bank’s credits, set off by an econometric analysis. Credits are classified according to their reason fr usage. The relationship between consumer credits and amount of credit card bans and inflation is examinated by Granger causality analysis.
Keywords: Ekonometri; Enflasyon; Krediler_Bankalar ve Bankacılık