Ön çapraz bağ agenezisini de içeren çoklu doğuştan anomalili bir olgu - (:unkn) unknown (My University, 2008)
Ön çapraz bağın (ÖÇB) doğuştan agenezisi nadir rastlanan bir durumdur. Tanısı genellikle artroskopi sırasında fark edilerek konmaktadır. Bu yazıda, tanısı fizik muayene ve manyetik rezonans görüntüleme ile konan 15 yaşında bir erkek hasta sunuldu. Hastada doğuştan ÖÇB agenezisine ek olarak, femur boyunda kısalık, tibial interkondiler eminenste displazi, dizde valgus ve omurgada kompansatuvar skolyoz vardı. Hastanın diziyle ilgili hiçbir instabilite şikayetinin bulunmaması, pivot-shift testinin negatif olması ve çoklu doğuştan anomaliler bulunması nedeniyle ameliyat düşünülmedi.

Congenital absence of the anterior cruciate ligament (ACL) is a very rare anomaly. It is usually diagnosed during arthroscopic intervention. We presented a 15-year old male patient whose diagnosis was based on findings of physical examination and magnetic resonance imaging. Congenital absence of the ACL was associated with femoral shortening, dysplasia of the tibial intercondylar eminence, valgus knee, and compensatory scoliosis. Since the patient had no instability symptoms, and due to the presence of a negative pivot-shift test and multiple congenital anomalies, surgical treatment was not considered.
A case of multiple congenital anomalies including agenesis of the anterior cruciate ligament
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Ortopedi; Pediatri; Radyoloji, Nükleer Tıp, Tıbbi Görüntüleme