Stres Üriner İnkontinans Tedavisinde Transobturator Tape (TOT) Operasyonunun Klinik Sonuçları ve Hasta Memnuniyetinin Değerlendirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Amaç: Bu çalışmada, stres üriner inkontinans nedeni ile dıştan içe transobturator bant (TOT) operasyonu olan hastalarda ameliyat sonrası cerrahi sonuçları, komplikasyonları ve hasta memnuniyetinin değerlendirilmesi amaçlanmıştır.Gereç ve Yöntem: 2012–2017 yılları arasında TOT cerrahisi uygulanan 26 hastanın verileri retrospektif olarak incelendi. Hastalar demografik veriler, işlem sonuçları, memnuniyet oranları, intraoperatif ve erken postoperatif (idrar retansiyonu, vajinal erozyon, disparoni, enfeksiyon, anormal deşarj) komplikasyonlar açısından değerlendirildi.Bulgular: Stres üriner inkontinanslı hastaların %84.6‟sı tamamen veya büyük oranda düzeldi. “Bu cerrahiyi başkalarına önerir misiniz?” sorusuna hastaların %84.6 (22)‟si olumlu cevap verdi.Sonuç: Stres üriner inkontinansın cerrahi tedavisinde yüksek başarı ve düşük komplikasyon oranları ile TOT tercih edilebilir bir yöntemdir.

Objectives: In this study we aimed to investigate the postoperative surgical outcomes, complications and patient satisfaction with the outside-in transobturator tape (TOT) procedure in patients with stress urinary incontinence. Materials and Methods: Data of 26 patients who received TOT surgery between 2012 and 2017 were evaluated retrospectively. Patients were evaluated for demographic data, procedure results, satisfaction rates as well as intraoperative and early postoperative (urinary retention, vaginal erosion, dyspareunia, infection, abnormal discharge) complications. Results: Stress incontinence completely cured or improved by 84.6% of patients. The question” Would you recommend the surgery?” was answered positively by 22 (84.6%) in our patients. Conclusion: TOT procedure with high success and low complication rates may be preferable in stress urinary incontinence surgical treatments.
Investigation of Clinical Outcomes and Patient Satisfaction of Transobturator Tape (TOT) Surgery in Stress Urinary Incontinence
Keywords: Tıbbi Araştırmalar Deneysel; Göz Hastalıkları; Cerrahi; Üroloji ve Nefroloji