Yugoslavya'nın dağılma sürecinde Kosova sorunu ve Kosova basını - Tokmak, Elif (My University, 2010)
YUGOSLAVYA’NIN DAĞILMA SÜRECİNDE KOSOVA SORUNU VE KOSOVA BASINI Yugoslavya’nın 1990’lı yıllarda parçalanmaya başlaması ve bu esnada basının nasıl bir rol oynadığı üzerinde durulmuştur. Yugoslavya’nın dağılma sürecinde Sırp medyası, Kosova Türk ve Arnavut yazılı basınının politik çizgisi incelenmiştir. Kosova tarihi boyunca çalkantılı döenmler geçirmiş ve bu nedenle de bir çok imparatorluk, krallık güçlerinin himayesi altında yaşamıştır. Çalışmada Kosova tarihi ve bugünkü Kosova sorunlarına değinilmiştir. Multietnik bir yapıya sahip olan Kosova’da Türklerin bugünkü konumu ve sorunları söyleşiler ile anlatılmaya çalışılmıştır. Basın konusunda arşivlerden yararlanılarak Yugoslavya’nın dağılma esnasında hangi topluluk-millet hangi pencereden olaylara bakıyor incelenmiştir.

Kosova Press At Process The Yugoslavia’s Disintegration With the collapse of Eastern Bloc in the 1990s in Eastern Europe began to be resolved.Autonomous region Kosovo has been problem always while the Socialist Federal Republic of Yugoslavia are parts.In conjunction with dissolution of Yugoslavia, the Kosovo's status can not win a clarity. Consequently The international forces have focused on the Serbia and Kosova. The Kosovo gained independence although may seem like a comforting. In fact for the Kosovo issue is a new start. The Serb dominated Mitrovica region, while the status of minorities in Kosovo Turks and the identity issues that are still not solved. Discuss these issues for many years.
Keywords: Basın; Gazetecilik; Kosova_Basın; Yugoslavya_Basın