Tekstil ve hazır giyim sanayinde elektronik pazarlama ve bir uygulama - Çarboğa, Ahmet Umut (My University, 2008)
Bilgi, insanların ihtiyaç duyduğu tüm mal ve hizmetlerin üretilmesi ve diğer ihtiyaçların karşılanmasında en önemli araç konumundadır. Küresel bilgi ağı olarak bilinen internet, dünya ülkelerinin hemen hepsini birbirine bağlamakta ve bu sayede üretici ve tüketicilerin birbirleriyle çok düşük maliyetle ve doğrudan bilgiyi paylaşmalarına izin vermektedir. İşlem ve dağıtım masraflarını azaltan internet, işletmelerin müşteriyle olan ilişkilerini yeniden biçimlendirmektir. İnternet, işletmeler arasında daha büyük rekabet doğurmaktadır ve potansiyel müşterilerin işletmelere daha kolay erişebilmelerini sağlamaktadır. İnternet Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü içinde oldukça önemlidir.Zira tekstil ve hazır giyimin hedef kitlesi tüketiciler insanlardır. Tüketiciye birebir ulaşmanın sınırsız imkanlarını sunan internet tekstil sektörünün de en büyük pazarlama araçları arasında yerini almıştır. Yapılan çalışmada Türk Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe elektronik pazarlamanın ne kadar kullanıldığı incelenmiştir. Birinci bölümde elektronik ticaret ve modern pazarlama anlayışı üzerinde durulmuştur. İkinci bölümde elektronik pazarlamanın ortaya çıkışı, gelişimi, hacmi ve yeni yaklaşımlar açıklanmıştır. Üçüncü bölümde tekstil ve hazır giyim sektörü hakkında verildikten sonra anket firmalara uygulamıştır.Anketi uygulama yöntemleri belirtilmiş uygulanan anketin analizi ve yorumlanması yapılmış, veriler sayısal olarak değerlendirilmiştir.

Knowledge is the most important tool for producing goods and services. Global knowledge network known as internet is connecting all of the counturies each other so that producers and consumers can share information directly and with low cost. Internet is reforming the business relations ,creating greater competition and provide potential customers to access manufacturers. Internet is very important for Textile and Apparel Industry because target consumers are human. Internet is offering unlimited opportunities to reach consumers and took place in the one of the most important marketing tools of textile sector. In this study i examined the importance of electronic-marketing in Turkish Textile and Garment Industry In the first chapter electronic commerce and modern marketing concept has emphasized. In the second part, emergence, development, volume and new approaches of electronic marketting are described. In the third section general information about the textile and apparel sector has been given, survey methods applied to companies and analysis and interpretation of the survey were made.
Keywords: Elektronik Pazarlama; Hazır Giyim; Tekstil