Dijital işletme bağlamında elektronik para sistemlerinin önemi ve bir uygulama - Yazıcıoğlu, Muhammed (My University, 2019)
Bu çalışmanın amacı; dijital işletmelerin bu günkü yapısı üzerinden durmak suretiyle, elektronik para (e-para) sisteminin bu bağlamdaki önemini bir uygulama (İstanbulkart) üzerinden ortaya koymaktır.Hemen hemen her iş ve işlemin dijitalleştiği bir dünyada, işletmelerin de dijitalleşmesi kaçınılmazdı. Nitekim İnsan Kaynakları’nda Üretim’e kadar, bu dijital dönüşümü açıkça görünmek mümkündür.İşletmelerin bu dönüşümü içinde, diğer bir dönüşüm olan para ve parasal işlemlerin dijitale dönüşmesinin (e-paranın) önemini incelemek üzere yola çıkılmış bu çalışmada, Dünya’da en büyük ücret toplama ve e-para uygulamalarından biri olan İstanbulkart incelenmiştir.

The aim of this study is dwelling on the structure of today’s digital enterprises and thus to reveal of importance of e-money system through an application (istanbulkart)In a world where almost every business and process has been digitized, digitalization of enterprises was inevitable. In fact, it is possible to see this digital transformation clearly in every processes from Human Resources to Production.Within the scope of this transformation of the enterprises, it is aimed to examine the importance of the conversion of money and monetary transactions to digital (e-Money). In this study, Istanbulkart which is one of the largest fare collection and e-money applications in the world, was examined.
Keywords: Akbil; Card Based Payment Systemes; Dijital İşletme; Electronic Fare Collection; Electronic Money; Elektronik Para; Elektronik Ücret Toplama; İstanbulkart; İstanbulkart Digital Enterprise; Kartlı Ödeme sistemleri; Public Transportation; Toplu Taşıma