NATO, AB ve Türkiye: OGSP açmazı - Cebeci, Münevver (Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü, 2012)
Bu makalenin amacı, NATO-AB işbirliği ve Türkiye’nin Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası’na katılımı ile ilgili açmazı değerlendirmektir. Makalenin ileri sürdüğü argüman, bu açmazını derinleştiren iki önemli faktör olduğudur.
Keywords: NATO-AB İşbirliği, Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası (OGSP), Avrupacı ayrışma, Türkiye