Türk iş hukukunda işçinin feshe karşı korunması - Çam, Ulaş (My University, 2005)
Bu çalışmanın konusu, Türkiye'de önemli bir sorun olan iş güvencesine yönelik düzenlemeler ve bunların varolan eksik ve yetersiz yönlerinin incelenmesidir. İş Güvencesi Kanunu ile İş Kanunundaki iş güvencesine yönelik düzenlemeler üzerinde durularak bir karşılaştırma yapılmaya çalışılmıştır. Ülkemiz mevzuatında yer alan düzenlemeler incelenirken üzerinde çok tartışma olan konularda, Yargıtay'ın görüşlerine yer verilmiştir. Yasal düzenlemeler ve ülke gerçekleri arasındaki farklılıklar anlatılmış ve nasıl daha iyisi olabilirdi? Sorusuna yanıt bulunmaya çalışılmıştır. The objective of this study job guarantee concept and these lack and insufficent aspects, which is very important problem in Turkey. We tried to compare between Job Guarantee Law and job guarantee concept at Labour Law. We, also gave place to supreme court's opinions about controversial subjects when we were studying arrangements in our the body of current law. Differences between legal concept and the reals of our country were told. Ask of the question how could it be beterwas tried to find.
Keywords: Çalışma Ekonomisi; Ekonomi; Emek ekonomisi; İş Hukuku _Türkiye