Toplam kalite yönetimi ve elektronik ticaret: uygulamadan bir örnek - Taş, Nihat (My University, 2005)
Son yıllar içerisinde hızlı gelişme göstermesi ve ticaret hacmi ile, gerek kurum ve kişiler arası ve gerekse kurumlar arası işlerin gerçekleştirilmesinde önemli bir oranda pay sahibi olarak karşımıza 'E-Ticaret' kavramı çıkmaktadır. Modern yönetim ve kalite anlayışı tüm sektör ve organizasyonlarda olduğundan ve 'E-Ticaret' kavramı da organizasyon içerisinde yer bulduğundan, bu konu üzerine yapılacak çalışmaları da yönetim ve kalite anlayışının içerisine dahil etmek gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Toplam Kalite Yönetimi, kendi felsefesi içerisinde değişimi barındırır. Bu yaklaşım, enformasyon çağını yaşayan toplum için organizasyon yapısını yeniden gözden geçirmeye ve yenilemeye olanak tanır. Toplam kalitenin unsurları arasında, kalitenin ölçümü, toplam katılım, müşteri odaklılık ve iletişime dayalı bir süreç vardır. Bu değerler, e-ticaret topluluğunun gelişimine öncülük edebilir. Tamamen toplam kaliteye dayalı bir e-ticaret modeli sağlayabilmek için bazı zorlukların aşılması gereklidir. We meet the concept of 'e-commerce' developing recently and processing both inter institutions and inter persons as a big shareholder. Due to the fact that modern management and quality perspective is effective on whole sectors and organizations and the concept of 'e-commerce' is valid in the organizations,the studies about this subject must be defined with regard to management and quality. Total quality management means change in philosophy.This definition provides us revising the structure of organization for the society living the age of enformation. The components of total quality management are measurement of quality,total attendance,focusing on customers and a process leaning on connecting.These values may lead to development of e-commerce.Some dificulties must be solved to provide an e-commerce model leaning on total quality
Keywords: Toplam Kalite Yönetimi