Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine yönelik bir çare olarak seyirden yasaklama (6622 sayılı kanun m.18) - (:unkn) unknown (My University, 2014)
31.3.2011 tarih ve 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 18. maddesinde, bu Kanun’da sayılan ve bu Kanuna yollama yapılarak belirlenen suçlar nedeniyle uygulama alanı bulan seyirden yasaklanma/yasaklama kurumu düzenlenmiştir. Kurumun uygulanmasına esas olan suçlar, sporda şiddet ve düzensizlik yaratan fiillerdir. Seyirden yasaklanma, kural olarak bu suçlar nedeniyle, koruma tedbiri ve güvenlik tedbiri olarak uygulama alanı bulmaktadır. 6222 sayılı Ka- nun’da, seyirden yasaklanmanın, henüz daha suç işlenmeden uygulanan yani önleyici tedbir özelliği gösteren bir şekline de yer verilmiştir. Kurum çok fonksiyonlu karma nitelikli bir kurum özelliği göstermektedir. Bu yazıda seyirden yasaklanmanın tanıtıl- ması amaçlanmış ve kurumun hukuki düzenlemesinden ve uygulanmasından doğan sorunlar ele alınmaya çalışılmıştır.

Code of Prevention of Violence and Disorder in Sport, Nr. 6222 (Date enacted 31.03.2011) Article 18 regulates the institution of banning order from match, which is used to sanction the offences in the Code Nr. 6222 and the offences which are sanctioned by referring to the Code Nr. 6222. Acts, cause violence and disorder in sport are sanctioned to banning order from match. Banning order from match is prin- cipally applied to these acts as a criminal process measure (at pre-trial or trial stages) or a supplementary measure (at sentencing stage). Code Nr. 6222 regulates also the preventive measure (an administrative measure) form of banning order from match. This institution has multiple functions and qualifications. This paper aims to present banning order from match and deal with the problems, arise from the regulation and application of this institution.
A remedy to prevent violence and disorder in sport: banning order from match (Code Nr. 6222, Art. 18)
Keywords: Hukuk