Yerel seçimler, siyasi mobilizasyon ve kentsel politikanın değişen dinamikleri : Bodrum örneği - Uyar, Çağdaş (My University, 2019)
Bu tez çalışması orta ölçekli bir kasaba olan Bodrum’da 1984 ve 1999 yerel seçimleri arasında yaşanan dönüşümleri inceleme iddiasındadır. Dönem incelenirken Bodrum yerel siyasetinde aktif rol oynamış 26 kişi ile mülakat yapılmıştır. Bu mülakatların yanı sıra dönemle ilgili birinci elden kaynaklardan da yararlanılmıştır. 1980 öncesinde merkez sağın tartışmasız bir şekilde güçlü olduğu Bodrum’da, 1980’li yıllardan itibaren dönüşüm yaşanmaya başlanmıştır ve bunun sonucunda 1989 yerel seçimlerinde merkez sol bir parti olan Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) Türkiye genelindeki başarısına da paralel olarak ilk defa seçim kazanmıştır. Bu tez, 2000 öncesi Bodrumdaki yerel seçimler sürecini, parti örgütlenmeleri, aday belirleme, seçim kampanyaları, seçim finansmanları üzerinden değerlendirerek, sosyal demokrat partilerin Bodrum’da giderek hegemonik hale gelişinin temel olarak örgütsel boyutuna odaklanır.

This thesis aims to investigate the transformations of the dynamics of utban politics in a medium-sized town in Turkey by taking consideration the local elections carried out between 1984-1999. As a method, interviews were carried out with 26 people, who played an active role in the local politics of Bodrum. In addition to these interviews, primary sources related to the period were also utilized. Before 1980, the centre-right parties had dominated the urban politics in Bodrum. This situation began to change after 1980s and the the centre-left party, the Social Democratic Populist Party, won the local elections in 1989 for the first time in Bodrum in parallel to its success all around Turkey. This thesis focuses on the organizational dimension of the becoming increasingly hegemonic of the social democratic party in Bodrum by evaluating the local elections process before 2000 by focusing on party organizations, candidate selections election campaigns and campaign finance.
Keywords: Belediyeler; Bodrum; Bodrum Local Elections; Elections; Local Organization; Municipal corporations; Political Mobilization; Seçimler; Siyasi Mobilizasyon; Urban Politics; Yerel Örgütlenme; Yerel Seçimler; Yerel Siyaset