DVB-T Karasal sayısal televizyon yayıncılığı - Hasanov, Yolchu (My University, 2002)
Dünyadaki Karasal Sayısal TV Yayıncılığında (DVB-T) Temmuz 1997'de İngiltere'nin Chester kentinde yapılan toplantıda, DVB-T yayınının hangi bandlardan yapılabileceği ve standartı belirlenmiştir. Avrupa ülkelerinin çoğu, analog yayın iletimine yaptıkları büyük miktarlardaki yatırımlardan dolayı, sayısal TV yayınlarına ancak 2010 yılında tam anlamıyla geçebileceklerini, geçiş süresince de analog ve sayısal yayınların eş zamanlı yapılacağını ifade etmişlerdir. Karasal Sayısal TV yayıncılığı (DVB-T), sayısal kablo (DVB-C) ve sayısal uydu (DVB-S) yayıncılığına göre daha kompleks yapıda olup, planlamaya muhtaç bir yapıya sahiptir. Karasal Sayısal televizyon yayıncılığını 2 kısımda inceledik; Resmin üretildiği kısım: MPEG -2 Sıkıştırma tekniği Resmin iletildiği kısım : COFDM tekniği Karasal sayısal TV yayınında, İletim modu ve Modülasyon Metodu incelendi. Karasal Sayısal Yayıcılıkta temel parametreler belirtildi ve Türkiye'de Karasal Sayısal Yayıcılık için temel Parametreler belirlendi.Karasal Sayısal Televizyon için Koşullar belirtildi.Saha Denemeleri ve Kapsama Alanı Sonuçları incelendi ve Laboratuvar Testleri sonuçları belirtildi.

Standards and proper broadcasting bands for DVB-T were determined in the meeting held in July of 1997, Chester/ The U.K. Most European countries expressed the fact that because of the huge capital invested in analogous broadcasting they are going to completely switch to digital broadcasting only in the year of 2010, and in the transition period both analogous and digital broadcasting will be used concurrently. Terrestrial Digital Video Broadcasting (DVB-T) has more complex structure than digital cable (DVB-C) and digital satellite (DVB-S) broadcastings and more dependent on planning DVB-T was examined in two parts; TV image production: MPEG -2 compressing technique Image transmission: COFDM technique Transmission mode and Modulation method in DVB-T was analyzed. Basic parameters in DVB-T were stated and basic parameters for DVB-T in Turkey were determined. Conditions for DVB-T were declared. Results of field tests and coverage area were studied and outcomes of laboratory tests were isclosured.
Keywords: İletişim (Telekomünikasyon); Televizyon; Televizyon Yayıncılığı; Telsiz iletişimi