OECD ülkeleri için satınalma gücü paritesinin geçerliliğinin analizi panel eşbütünleme yaklaşımı - ÇAĞLAYAN AKAY, EBRU (My University, 2009)
Bu çalışma OECD ülkeleri için satınalma gücü paritesinin geçerli olup olmadığını incelemektedir. Çalışmada, OECD ülkeleri incelenirken, yüksek ve düşük gelir grubunda olan ülkeler şeklinde sınıflandırılmıştır. Burada panel veriler kullanılarak panel birim kök ve panel eşbütünleme analizleri yapılmıştır. Analiz sonucunda elde edilen bulgular, satınalma gücü paritesi yaklaşımının OECD ülkeleri için desteklenmediğini göstermiştir.

This paper investigates the validity of Purchasing Power Parity for OECD countries. In this study, OECD countries have been classified as high and low income countries. This paper relies on panel data and recent advances in panel unit root and panel cointegration analysis. The results of analysis show that Purchasing Power Parity does not hold for OECD countries.
Purchasing power parity in oecd countries: A panel cointegration approach
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Ekonometri; Social Sciences and Humanities; Econometrics; Sosyal Bilimler (SOC); Ekonomi ve İş; EKONOMİ; Social Sciences (SOC); ECONOMICS & BUSINESS; ECONOMICS; Ekonomi ve Ekonometri; Ekonomi, Ekonometri ve Finans (çeşitli); Genel Ekonomi, Ekonometri ve Finans; Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler; Economics and Econometrics; Economics, Econometrics and Finance (miscellaneous); General Economics, Econometrics and Finance; Social Sciences & Humanities; Satınalma Gücü Paritesi; Panel Birim Kök; Panel Eşbütünleme; Yüksek Gelir Grubundaki Ülkeler; Düşük Gelir Grubundaki Ülkeler; Purchasing Power Parity; Panel Unit Root; Panel Cointegration; High Income Countries; Low Income Countries