Koruma bölge kurulları ile koruma, uygulama ve denetim büroları (Kudeb) arasında kanundan kaynaklanan yetki çatışması var mı? - (:unkn) unknown (My University, 2008)
Kültür ve tabiat varlıklarının korunmasına ilişkin Kanunda yapılan değişiklikle ihdas edilen KUDEB’lere tanınan yetkilerin, koruma anlayışını zayıfl atıcı bir etkisi bulunup bulunmadığı ve bu bağlamda koruma bölge kurulları ile KUDEB’ler arasında yetki çatışmasının koruma kurullarının aleyhine sonuç doğurup doğurmadığı hususları ele alınmakta ve analiz edilerek, çözüm yolu önerilmektedir.

Avec cet article, nous avons tenté de connaitre, s’il y a des confl its des règles dans la législation concernant la protection des patrimoines culturels et naturels. On a suivi cette dilemme jusqu’au moins détail des règles en vigueur dans ce domaine et proposé la solution plus convenable au cas traité.
Keywords: Hukuk