Aydınlatma Armatürleri için Soğutucu Modüllerinin DeneyselDeğerlendirilmesi ve Yenilikçi Ürün Tasarımı - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Enerji çağımızın en önemli konularından biri haline gelmiştir. Enerjinin verimli kullanılması hemdevletler hem de şirketler açısından hayati bir önem taşımaktadır. LED teknolojisi aydınlatma cihazlarıiçerisinde en verimli cihazlar olarak görülmektedir. LED aydınlatıcıların soğutulması, cihazın ömrü veperformansı açısından son derece önemlidir. Bu çalışmada alüminyum bloklara göre daha hafif vemodüler yapıda, aydınlatma armatürleri için yüksek ısı atma kapasitesine sahip soğutucu modülüne sahipalternatif çözümler değerlendirilmiş ve yenilikçi bir tasarım geliştirilmiştir. Prototip olarak üretilensoğutucu modülü üzerinde sıcaklık testleri yapılmış ve sportif aydınlatması kullanımında uygunluğuincelenmiştir. Testler sonucunda ısınma probleminin büyük ölçüde çözüldüğü gözlemlenmiştir. Modüliçerisinde armatürleri soğutmak maksadıyla kullanılan herhangi bir fan gücüne ihtiyaç duyulmadığı içinfazladan enerji harcanmayarak ısı transferinin sağlandığı görülmüştür.

Energy has become one of the most important subjects of our age. Efficient use of energy is vital for both the governments and the companies. LED technology is known as the most efficient device among lighting devices. The cooling of the LED illuminators is crucial for their lifetime and performance. In this study, alternative solutions that have a lighter and modular structure than aluminum blocks, with a high heat transfer capacity for illumination armatures, have been evaluated and an innovative design has been developed. Temperature tests were performed on the cooling module produced as a prototype and its suitability for street lighting use was examined. As a result of the tests, it was observed that the warming problem was largely solved. Since no extra fan power is needed to cool the luminaire in the module, it is seen that heat transfer is provided without extra energy.
Experimental Evaluation of Cooling Modules with High Heat Transfer Capacity for Illumination Armatures and Innovative Product Design