Stratejik insan kaynakları yönetimi uygulamaları ile işletme performans değerlendirme sistemi arasındaki ilişki üzerine bir araştırma - Erkoç, Duygu (My University, 2009)
Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi, Performans Değerleme Sistemi ÖZET STRATEJİK İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ UYGULAMALARI İLE İŞLETME PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ ARASINDAKİ İLİŞKİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Araştırmanın amacı, stratejik insan kaynakları yönetimi uygulamaların çalışanların performansı üzerindeki etkilerini incelemektir. Stratejik insan kaynakları yönetimi (SİKY) uygulamaları beş boyutta incelenmiştir. Bunlar; yatay, dikey, çevre, teknoloji ve uygulama boyutudur. Bu boyutların meydana getirdiği stratejik insan kaynakları yönetiminin, çalışanların performansı, işletme performansı ve işgücü dönüşüm oranı ile arasındaki etki incelenmiştir. Araştırma sonucunda, stratejik insan kaynakları yönetiminin gelişmişlik düzeyi ile çalışanların performansı, işletme performansı arasında doğru orantılı bir ilişki tespit edilmiş, ancak işgücü dönüşüm oranı ile SİKY arasında ters orantılı bir ilişki olduğu sonucuna varılmıştır. Strategic Human Resource Management, Performance Appraisal System

STRATEGIC HUMAN RESOURCE MANAGEMENT WITH BUSINESS APPLICATIONS ON THE RELATIONSHIP BETWEEN THE PERFORMANCE EVALUATION SYSTEM RESEARCH This paper explores the effects of the practice regarding the management of human resources on employee’s performance. The Strategic Human Resources Management (SHRM) are examined in five dimensions which are horizontal, vertical, environment, technology and application. In this paper, the effect between the strategic human resources management formed by these five dimensions, performance of the employees, performance of the business and the rate of labor transformation will be presented. In the conclusion it’s proved that there is a direct proportion between the development level of strategic human resources management and the performance both of the employees and business. But on the contrary, it’s proved that that there is an inverse ratio between the rate of labor transformation and SHRM.
Keywords: İnsan Kaynakları Yönetimi; Performans Değerlendirme; Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi