Bir finansman kaynağı olarak belediyelerde borçlanma - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Kentsel yaşamın doğal gereksinimlerine ek olarak, kırsal alanlardan kentlere doğru artan göçler, kentlerin nüfus yoğunluğunun ve bina stokunun aşırı büyümesine yol açmıştır. Bu durum kentlerde altyapı ve üst yapı hizmetlerine olan talebi arttırmış, sonuç olarak belediyelerin daha fazla finansal kaynağa ihtiyacı hâsıl olmuştur. Böylelikle belediyeler yeni kaynak arayışlarına girmiş ve çareyi borçlanma yönteminde bulmuşlardır. Bu çalışmada belediyelerde borçlanma, borçlanma türleri, hukuki altyapı, borçlanma süreci, finansman yöntemleri ve bu olgular gerçekleşirken karşılaşılan siyasi, ekonomik, yönetsel, psikolojik sorunlar üzerinde durulmaktadır.

In addition to the natural requirements of urban life, surging migration rates from rural areas to urban ones has led to overgrowth in cities demography and number of buildings. This situation has increased demand for infrastructure and superstructure services; as a result, municipalities need more financial resources. Thus, municipalities have plunged into a quest for new resources which led them to the method of borrowing . In this study, borrowing in municipalities, the types of borrowing, legal infrastructure, borrowing process, financing methods and political, economic, managerial, psychological problems -which encountered while these events occur, will be discussed.
Borrowing, as a financing source of municipalities
Keywords: İktisat; İşletme