Belediyelerde performans programı-bütçe ilişkisi sorunu ve bir çözüm önerisi - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Belediyelerin ana amacı bulundukları yerleşim birimlerindeki ortak nitelikli yerel gereksinimleri karşılamaktır. Bu amacı yerine getirirken kullandıkları kaynaklarının etkin ve verimli şekilde kullanılması için bir sistem ihti- yacı doğmuştur. Bu sistem ihtiyacının sonucu olarak uluslararası çalışmalar sonucu ortaya çıkan ve ülkemizde de benimsenen yapı Performans Esaslı Bütçeleme Sistemidir. Performans Esaslı Bütçeleme Sistemi’nin üç un- suru; Stratejik Planlama, Performans Programı ve bütçedir. Bu üç unsurun hiyerarşik yapılanması ve gerçekleş- tirilme süreci ile bu süreç içerisinde ilişkilerinin analitik ortamda izlenebilirliğine ilişkin hususlar hususları ça- lışmamızın konusunu oluşturmaktadır.

The main purpose of the municipalities to meet their local needs settlements joint qualified. Used to fulfill this goal, effective and efficient use of resources, there was a need for a system. As a result of this system, the ne- ed for international studies and also in our country adopted the structure resulting from the Performance Based Budgeting System. Three elements of the Performance Based Budgeting System, Strategic Planning, Perfor- mance Programme and budget. These three elements of this process within a hierarchical structure and relati- ons with the process of realization in analytical traceability issues formed the subject of study.
Problem of the relationship between performance program and budget in municipalities proposal for a solution
Keywords: İktisat; İşletme