Uluslararası finansal krizlerde altın fiyatlarının hareketliliği - Yüksel, Burak (My University, 2012)
Altın Fiyatları, Uluslararası Finansal Krizler, Volatilite, Altın Piyasası ÖZET ULUSLARARASI FİNANSAL KRİZLERDE ALTIN FİYATLARININ HAREKETLİLİĞİ Altın, tüm insanlık tarihinde olduğu gibi günümüzde de en önemli yatırım araçlarından birisidir. Uluslararası finansal krizlerde altın fiyatlarının hareketliliğinin hesaplanması bu çalışmanın amacını oluşturmaktadır. Bu amaçla kaynak taraması yapılmış, Londra piyasası sabah ve akşam fiksingi fiyatları ile İstanbul piyasası kapanış fiyatları kullanılarak, GARCH modeli yöntemiyle volatilitenin hesaplanması yoluna gidilmiştir. Sonuçta, uluslararası finansal kriz dönemlerinde altın fiyatlarının hareketliliğinin artış gösterdiği tespit edilmiş ve bulgular sonuç kısmında paylaşılmıştır. Gold Prices, International Financial Crises, Volatility, Gold Market

VOLATILITY OF GOLD PRICES IN INTERNATIONAL FINANCIAL CRISES Gold is one of the most important investment tool today as it was in history of humanity. Calculating volatility of gold prices in international financial crises is the purpose of this work. For this purpose, literature search has been made, London morning and afternook fixing prices and İstanbul closing prices has been used and volatility has been calculated by setting a GARCH model. Finally, it has been determined that volatility of gold increases in international financial crises and results are shared in conclusion.
Keywords: Finansal Krizler; Krizler; Para Yönetimi; Volatilite