Preoperatif dönemdeki kanser hastalarında lavanta yağı ile yapılan sırt masajının uykuya etkisi - Dalkıran, Seda Sümer (My University, 2017)
Amaç: Bu araştırma, kanser hastalarında preoperatif dönemde lavanta yağı ile uygulanan sırt masajının uyku kalitesine etkisini incelemek amacıyla, ön test – son test deneme modeli ile yarı deneysel olarak planlanmış deneysel bir çalışmadır.

Aim: This research is a quasi- experimental which was carried out with a preliminary test – proof positive model, with the aim to examine the effect of back massage with lavender oil on the sleep quality of cancer patients.
Keywords: Aromaterapi; Aromaterapi (uçucu yağlarla tedavi); Aromatherapy; Hasta Nursing; Hemşirelik; Kanser hastaları; Masaj; Massage; Patient