Belgelerle Türk Tarihi Dergisi içerik açısından incelenmesi (1967-2010) - Altuntaş, Mustafa Uçar (My University, 2013)
Belgelerle Türk Tarihi Dergisi 1967 – 2006 yılları arasında yayınlanan, Ertuğrul Zekai Ökte’nin çıkardığı uzun soluklu bir tarih dergisidir. Yayın politikasını Tarihin, Türklüğün ve Türkiye’nin Meseleleri üzerine kurmuştur. Dergi maddi imkansızlıklar nedeniyle zaman zaman çıkarılamamış ve bu sebepten ötürü üç dönem halinde çıkmıştır. Dergide yayınlanan çeşitli meslek gruplarından kişiler yazmıştır. Bunlar içinde akademisyenler, arşiv uzmanları, emekli askerler bulunmaktadır. Dergi ülke içindeki farklı düşünceleri tarihte buluşturup çözme gayesi taşımaktadır. Yayın politikasını da bu amaca göre belirlemiştir

Belgelerle Türk Tarihi Dergisi which is published between the years 1967-2006 by Ertuğrul Zekai Ökte is a long-running history journal. Its broadcasting policy is based on History, Turkishness and Turkey's affairs. Journal cannot be published because of the financial impossibilities at times and for this reason it is published as three periods. Journal's writers are all have different kinds of professions. These include academicians, archivists, retired soldiers. Journal has the aim of solving problems by mingling different thoughts in the country with its history. Journal's broadcasting policy is ascertained for this purpose.
Keywords: Tarih; Türkiye