Differing conceptualizations - overlapping policies : a comparison of Bush and Obama doctrines - Dağdelen, Merve Dilek (My University, 2019)
Bu çalışmanın amacı, George W. Bush ve Barack H. Obama dönemi Ulusal Güvenlik Belgelerini ve dış politika uygulamalarını karşılaştırmaktır. Bunu yaparken de iki başkanın güvenlik ve politika tercihlerindeki farklılaşma ve benzeşmeler aranacaktır. Çalışmanın temel sorusu, neden bazı hükümetlerin güvenlik kavramsallaştırmasının ayrıştığı ancak aynı konularda politikaların örtüştüğüdür. Bu soruya yanıt bulmak amacıyla güvenlik kavramının tanımının zaman içerisinde nasıl değişiklik gösterdiği, literatüre referanslar verilerek açıklanmaya çalışılmıştır. Bu çaba aynı zamanda Bush ve Obama’nın neden güvenlik kavramının tanımlanmasında farklılaşırlarken aynı tehditlerle mücadelede benzeştiklerini de göstermeye yardımcı olacaktır.

The aim of this study is to compare the National Security Documents and foreign policy practices of George W. Bush and Barack H. Obama periods. In doing so, the differences and similarities in security and policy preferences of the two presidents will be sought. The main question of the study is, “why do some governments’ security conceptualization disaggregate, but their policies overlap on the same issues?” In order to find an answer to this question, how the definition of the concept of security has changed over time has been tried to be explained with reference to the literature. This effort will also help to show why Bush and Obama are different in defining the concept of security and are resembles in combating the same threats.
Keywords: Amerika Birleşik Devletleri; Barack H. Obama; Dış Politika; Foreign Policy; George W. Bush; Güvenlik; International relations; National Security Strategies; Political science; Security; Siyasal bilim; Ulusal Güvenlik Stratejileri; Uluslararası ilişkiler; United States of America