Küresel medyada çocuk televizyonu yayıncılığı Türkiye’den bir örnek : Dsney Channel - Efe, Burcu (My University, 2014)
KÜRESEL MEDYADA ÇOCUK TELEVİZYONU YAYINCILIĞI TÜRKİYE'DEN BİR ÖRNEK: DISNEY CHANNEL Son yıllarda iletişim teknolojilerindeki gelişmeler, uluslararası ölçekte küreselleşmenin hız kazanmasına neden olmuş ve ülkeler arasındaki mesafeler önemini yitirmeye başlamıştır. Sermaye ve piyasaların serbestleşmesiyle birlikte medya küresel bir boyut kazanmış, böylece pek çok medya devi oluşmaya başlamıştır. Bu çalışmada küresel medyada yaşanan değişimler ve küresel medya devlerinin çocuk medyasına yönelmelerinin etkileri ile sonuçları anlatılmaya çalışılmıştır. Uzun yıllardır çocuk televizyonculuğunda marka isim olan Disney Channel Kanalı ve Türkiye'deki yayıncılığının etkileri de anlatılmaktadır. reselleşme, Küresel Medya, Çocuk Medyası, Disney Channel, Disney Channel Türkiye

CHILDREN’S TELEVISION BROADCASTING IN THE GLOBAL MEDIA AN EXAMPLE FROM TURKEY: DISNEY CHANNEL In recent years, advances in communications technology, led to the acceleration of globalization on an international scale and the distance between the country began to lose importance. Media have gained a global dimension with the liberalization of capital and markets, so many media giant has started to develop.In this study, the changes in global media and the impact of global media giants are turning to children's media with the results have been explained..For many years, the branded name of Disney Cannel children's television and describes the effects of Turkey broadcasting. Globalization, Global Media, Children’s Media, Disney Channel, Disney Channel Türkiye
Keywords: Çocuk Medyası; Çocuk Programları; Disney Channel; Etkinlikler; İletişim Bilimleri; Küresel Medya; Küreselleşme; Radyo Televizyon Yayıncılığı; Televizyon Yayıncılığı; Türkiye