Sürdürülebilirlik, Tüketim ve Medya - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Modern XXI. yüzyılın başlarında dünyanın karşılaştığı en önemli kriz, ekolojik krizdir.Bu krizi önleyecek çarelerden biri ise sürdürülebilirliktir. 2000’lerde ortaya atılan, pek çokmakalede özellikle işletme alanının makalelerinde göz kamaştırıcı bir başlık olarak yer alansürdürülebilirlik kavramı, bu makalenin konusunu teşkil etmektedir. Her ne kadar içerdiğianlam “zararsız”, hatta “yararlı” gibi görünse de, aslında sürdürülebilirliğin tüketim ve medyayoluyla verili toplumsal sistemin kendini yeniden üretecek toplumsal koşulları yarattığı, çevreyikorumaya dönük gibi görünen anlamının ise kapitalizmin bu yönünü mistifiye ettiği ortayaçıkmaktadır. Bu görüşten hareketle bu yazı, sürdürebilirlik nosyonunun ortaya çıkmasınaneden olan ve sürdürülebilirliği ortaya çıkaran tüketim ile tüketimde medyanın oynadığı rolüeleştirel bir perspektiften tartışmaktadır.

Since The most important crisis that the orld is facing at the beginning of the 21st_x000D_ century is an ecological crisis and its prevention is sustainability. The subject of this article is_x000D_ the concept of sustainability, at the beginning of the 2000s, in Business Administration articles_x000D_ “stunning” titles. Although, the meaning of sustainability seems “harmless” or “useful”, this_x000D_ concept mystifies capitalist reproduction through the media and consumption. From this point_x000D_ of view, this paper will critically discuss the consumption which is the cause of the rise of the_x000D_ notion of sustainability and the media’s role for consumption.
Sustainability, Consumption and Media