Sporun kitlelere yaygınlaştırılmasında televizyonun rolü ve bölgesel televizyonların spor yayın politikalarının bölge halkı tarafından değerlendirilmesi - Adıgüzel, N. Levent (My University, 1999)
Gelişen teknoloji, her geçen gün insanlığın hizmetine yeni bir takım iletişim araçları sunmaktadır. Bu araçlar içerisinde belkide en etkili olanı televizyondur. Radyo, gazete ve dergilerin geçmişte kitleler üzerinde yaptığı etkiyi günümüzde televizyonlar yapmaktadır. Televizyonlar sayesinde olimpiyatlar, dünya kupaları gibi bir çok spor organizasyonları insanların evine kadar girdi. Tribünlerde onbinlerce kişi tek bir soluk olarak bu sportif heyecanları yaşarken, televizyonları karşısında milyonlarca seyircide birbirinden binlerce kilometre uzaklarda aynı duyguları paylaşmaktadırlar. Televizyonun hızla ilerleyen bir süreç içerisinde artan etkinliği, çok çeşitli rekreasyon uğraşlarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu uğraşlarının içerisinde spor önemli bir yer tutmaktadır. Televizyon bir kitle iletişim aracı olarak ortaya çıkışından bu yana izleyicileri ikna ederek sporun yaygınlaşmasını, sporun bir yaşam felsefesi haline gelmesinde rol oynayan önemli araçlardan biridir. Günümüzde televizyonlar, sporun rekabet, heyecan, ve taraftarlık yönünü ekranlara taşıyıp reyting edinip para kazanarak pasif bir seyirci kitlesi yaratırken azda olsa yaş ve cinsiyet özellikleri dikkate alınarak aktif katılımı özendirip, eğitici, öğretici, bilgilendirici ve yönlendirici program uygulamaları göze çarpmaktadır. Bu çalışmada spor ve televizyon arasında geçmişten günümüze kadar uzanan ilişkiyi yansıttıktan sonra çalışmanın ilerleyen bölümlerinde bölgesel televizyonlardan bölge halkının beklentileri ve değerlendirmeleri bir araştırma olarak yer almaktadır. THE ROLE OF THE TELEVISION FOR SPREADING SPORT TO THE PEOPLE AND VALUING THE SPORT PRESS POLITICS OFTHE LOCAL TELEVISION FROM THE PEOPLE OF THE AREA 3.1.

Development in technology renders the use of a new transmission utensil, each passing days, one of which is television. Today, the previous effect of radio , newspaper and illustrations is done by television. It is actualy with the help of television organizations olympic games and world cup came in our rooms. While thausand of spectators in the stadiums share the atmosfere of a sport event more people, miles a way from each other share the same excitement in their rooms. The increasing efficaly of television gave birth to many recreations on TV, one of which is sport events. Television as a public transmission tools, by convincing people ,helped the spreading of sports. Thus sports become a philosophy of life in public. Television, not only brings the competition, excitement and supportive sides of sports, but also gives educative, informative programs, thus couraging people to practice sports actively. This study investigates the historical relation and sports. Besides expectation of people from local TV channels and their comments are analysed.
Keywords: Atletik ve açık hava sporları ve oyunları; Dinlence ve eğlence sanatları; SPOR-YÖNETİM-TÜRKİYE