Şirketlerin inovasyon yapma eğilimlerinde üniversite-sanayi işbirliğinin rolü ve ODTÜ Teknokent örneği - Çelik, Mehmet (My University, 2011)
Bu çalışmada, teknokentlerde yer alan işletmelerin üniversitelerle olan işbirliklerinin sıklık düzeyi ile inovasyon yapma eğilimleri arasındaki ilişki, tanımlayıcı yöntem kullanılarak ortaya konmaya çalışılmıştır. Araştırmanın örneklemi ODTÜ Teknokent’de faaliyet gösteren şirketler arasından seçilmiştir. Şirketlere uygulanan anketin sonuçları korelasyon analizi yardımıyla çözümlenmiştir. Buna göre; şirketlerin inovasyon yaparken üniversiteyle işbirliği yapmaları ile inovasyon yapma eğilimleri arasında pozitif yönlü bir ilişki tespit edilmiştir. Ayrıca; şirketlerin üniversiteyle işbirliği kurdukları konuların başında uzman/ bilirkişi temin etmek ve proje hazırlamanın geldiğini ve en çok karşılaşılan sorunların da üniversitenin sunduğu imkânların yetersiz olması ve bürokratik zorlukların çokluğu olduğu belirlenmiştir. Teknokent, inovasyon, üniversite-sanayi işbirliği.

In this work, it’s explained that the relation between frequency of cooperation and inclination of innovation between the companies located in technocities and the universities. Descriptive method is used to present this idea. The sample of research has been chosen from among the technocities located in ODTU campus. The questionnare form results applied to companies have analyzed by correlation analysis system. According to correlation analysis results; it’s determined that there is a positive oriented relation of companies between the cooperation they make with universities during innovation and their inclination for innovation. Additionally, the main subjects that companies cooperate with universities are suppliying experts and preparing projects. The common problems companies meet are inefficient facilities supplied by universities and the number of bureaucratic difficulties. Key words; Technocity,innovation, university-industry cooperation.
Keywords: İnovasyon