Küresel pazarlara yeni girecek firmaların pazarlama stratejileri ve rekabetteki yeri - Kızılaslan, Nuri Furkan (My University, 2023)
Rekabetin gün geçtikçe arttığı ulusal ve küresel pazarlarda firmalar yoğun bir baskı altındadır. Faaliyette bulunduğu pazarda rekabet üstünlüğü sağlayarak bu baskıdan kurtulma, sürekliliğini koruma ve büyüme amacında olan firmalar çeşitli stratejiler geliştirmek durumundadır. Bu doğrultuda ulusal pazarda faaliyette olan bir firmanın küresel pazarlara açılması özellikle son yıllarda hayati önem taşıyan bir strateji olarak karşımıza çıkmaktadır. Firmalar küresel pazarlara açılma sürecinde ise çeşitli belirsizliklerle karşı karşıyadır. Bu noktada rekabet koşullarının değerlendirilmesi, pazara giriş şeklinin, pazarlama stratejilerinin ve karşılaşılabilecek risklerin belirlenmesi bu belirsizlik risklerini azaltmaktadır. Bu çalışmada küresel pazarlara yeni girecek firmaların karşılaşacağı rekabet ortamı, rekabetçi pazarlarda uygulayabileceği pazarlama stratejileri, pazara hangi yöntemle girebileceği, bu süreçte karşılaşabileceği risk ve engeller incelenmekte ve yine küresel pazarlara yeni açılacak firmalar özelinde ürün, fiyatlandırma, tutundurma ve dağıtım unsurları açıklanmaktadır.

Companies are under intense pressure in national and global markets where competition is increasing day by day. Companies that aim to get rid of this pressure, maintain their continuity and grow by providing a competitive advantage in the market in which they operate, have to develop various strategies. In this direction, the opening of a company operating in the national market to global markets is a vital strategy, especially in recent years. Firms face various uncertainties in the process of opening up to global markets. At this point, evaluating the conditions of competition, determining the way of entering the market, determining marketing strategies, identifying risks and obstacles reduce these risks of uncertainty. In this study, the competitive environment that companies that will enter the global markets will face, the marketing strategies they can apply in competitive markets, the method they can use entering the market, the risks and obstacles they may encounter in this process are examined, and the product, pricing, promotion and distribution elements are explained for the companies that will enter the global markets.
Marketing strategies and competitive place of companies that are new entering global markets
Keywords: Business planning; Competition; Competition law; Competition, International; Competitiveness; Global market; International marketing; İşletme planlaması; Küresel pazar; Law and legislation; Marketing mix; Pazarlama karması Competition; Rekabet; Rekabet gücü; Rekabet hukuku; Rekabet, Uluslararası; Uluslararası pazarlama; Yasa ve yasama