Rauf Yektâ Bey’in resimli gazete, yeni ses ve vakit gazetelerinde mûsikî ile ilgili makalelerinin incelenmesi - Özdemir, Hüseyin (My University, 2010)
“Rauf Yektâ Bey’in Resimli Gazete, Yeni Ses ve Vakit gazetelerinde mûsikî ile ilgili makalelerinin incelenmesi” adlı tezimiz giriş ve üç bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde faydalandığımız mecmualar hakkında bilgi verdikten sonra, Rauf Yektâ Bey’in hayatını detaylı bir şekilde ele aldık. Birinci bölümde Resimli Gazete, ikinci bölümde Yeni Ses Gazetesi, üçüncü bölümde Vakit isimli gazetedeki Rauf Yektâ Bey’in makalelerinin Latin harflerine çevirisini yaptıktan sonra makalelerin daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla özetlerini verdik. Sonuç bölümünde ise genel değerlendirmelerle tezimizi sonlandırdık.

My dissertation thesis which is named “Analysis of the articles of Rauf Yektâ Bey which were published in Resimli Gazete, Yeni Ses and Vakit” consists of one introduction and three chapters. In the introduction I gave brief information about the magazines mentioned above and I studied the biography of Rauf Yektâ Bey detailly. The articles published in Resimli Gazete were Latinized in the first chapter, those published in Yeni Ses in the second, those in Vakit in the third. A summary of each article was added to make the topics more understandable. The paper was concluded with evaluations about the study genarally.
Keywords: Gazeteler; İslam Tarihi