İnternet üzerinde izinli pazarlama yaklaşımı - Ünal, Serpil (Öneri Dergisi, 2010)
Teknolojik gelişmeler arasında insanları en çok etkileyen araç internettir. İnternet, zaman sıkıntısı çeken günümüz insanının hayatını önemli ölçüde kolaylaştırmaktadır. İnsanlar internet sayesinde bilgisayarlarıyla her türlü ürünün siparişini verebilmekte, tiyatro, sinema, uçak bileti satın alabilmekte, gazeteleri, dergileri, bilimsel makaleleri takip edebilmekte, oyunlar oynayıp yeni insanlarla tanışabilmekte, belirli gruplara girip tartışmalara katılabilmektedir. Tüm bu gelişmeler işletmeleri pazarlama faaliyetlerini yerine getirirken interneti önemli bir araç olarak kullanmaya yönlendirmiştir. Özellikle, işletmelerin pazarlama uygulamaları ile ilgili bilgilerin müşterilere ulaştırılmasında web siteleri ve e-postalar önemli bir pazarlama aracı olarak kullanılmaktadır. Ancak, hemen hemen tüm işletmeler aynı yöntemi kullandıkları için müşterilerin e-posta kutuları istenmeyen çok fazla sayıda e-posta ile dolmuştur. Bu nedenle işletmeler eğer internetten daha fazla verim almak istiyorsa müşterilerine e-posta göndermeden önce onlardan izin almalıdır. İzin alınarak yapılan pazarlama faaliyetlerine “izinli pazarlama” denilmektedir. Bu çalışmada da internet üzerinde işletmelerin daha başarılı uygulamalar yapmalarına yardımcı olmaları açısından “izinli pazarlama” kavramına yer verilmektedir.
Permıssıon marketing on ınternet
Keywords: İzinli Pazarlama, Elektronik Ticaret, İnternet - Permission Marketing, Electronic Trade, Internet.