The impact of information technology applications on the supply chain performance and a case study - Açıkgöz, İnci (My University, 2013)
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ UYGULAMALARININ TEDARİK ZİNCİRİ PERFORMANSINA ETKİSİ VE BİR VAKA ÇALIŞMASI Bu çalışma kapsamında, tedarik zincirindeki bilişim teknolojileri entegrasyonu incelenmiştir. Tedarik zinciri performansını etkileyen başarı faktörleri değerlendirilirken bilgi teknolojileri tabanlı bir yaklaşım tercih edilmiştir. Literatürdeki tedarik zinciri ve başarı faktörleri ile alakalı çalışmaların incelenmesinin yanı sıra, çalışmada iki sayısal teknik kullanılmıştır. Bunlardan biri DEMATEL metodu (Decision Making Trial and Evaluating Laboratory), diğeri ise Analitik Ağ Sürecidir. Çalışmanın amacı, bulgulara ve uzman görüşlere dayanılarak başarı faktörleri sıralamasının elde edilmesidir. Değerlendirmede kullanılan faktörlerin tümü literatürdeki çalışmalardan derlendiğinden, tüm faktörler önemli bir rol oynamaktadır. Bu sebepten dolayı, bu çalışmada odak noktası eleme değil sıralamadır.

THE IMPACT OF INFORMATION TECHNOLOGY APPLICATIONS ON THE SUPPLY CHAIN PERFORMANCE AND A CASE STUDY In this study; information systems integration in supply chain is examined. IT-based view is preferred while evaluating success factors of supply chain performance. Beside of the literature view of former studies about supply chain performance and success factors, two technical methods are chosen in order to make interpretations. DEMATEL and Analytical Network Process (ANP) are used in the case study. Aim of the study is mining of the success factors ranking according to the findings and expert opinions. Because of the fact that all factors are used in studies and have importance and usage; ranking of these remarkable factors is focused on instead of elimination.
Keywords: Endüstriyel Tedarik; İşletme Lojistiği; Malzeme Yönetimi; Rekabet; Üretim Yönetimi