Oslo Antlaşması’ndan sonra Filistin Sorunu’nda gelişmeler ve Arap-İsrail ilişkileri - Açar, Sezai (My University, 2006)
Bu tezde, “ Ortadoğu Barış Sürecinde ” Oslo Antlaşması’ndan ( 13 Eylül 1993) sonra Filistin Sorunu’ndaki gelişmeler araştırıldı. Konuya giriş bağlamında, Oslo Antlaşması’ndan önce Filistin Sorunu’nun doğuşu ve gelişimi özetlenmiştir. Filistin Sorunu’nda gelişmeler Yaser Arafat’ın ölümüne kadar ( 11 Kasım 2004) araştırılmıştır. Tamamlayıcı bir boyut olarak, Türkiye’nin Filistin siyaseti kısaca değerlendirilmiştir.

In this thesis developments on Palestine Question “ in the Middle East Peace Process ” after Oslo Agreement ( 13 September 1993) was researched. In the introduction context of the subject, the origin and the progress of Palestine Question before Oslo Agreement have been summarized. Palestine Question developments have been researched until Yasser Arafat’s death( 11 November 2004 ). As a complementry dimension, Palestine policy of Turkey have been evaluated briefly.
Keywords: 1974-; Arap-İsrail Çatışması; Filistinli Araplar; Orta Doğu_Siyaset ve Yönetim; Yahudi-Arap İlişkileri