2.lig kadın voleybol oyuncularının grup sargınlığı ile yaşam memnuniyeti arasındaki ilişkinin incelenmesi - Şimşek, Volkan (My University, 2018)
Amaç: 2. Ligte oynayan kadın voleybol oyuncularının takım içerisinde karşılaştığı durumların yaşamlarına olumlu veya olumsuz etkisinin olup olmadığının araştırılması hedeflenmiştir. Gereç ve Yöntem:Çalışmanın araştırma grubunu, 2017-2018 sezonu içinde mücadele eden Türkiye’deki profesyonel voleybol takımlarının 2. liglerinde oynayan ve 18-30 yaş aralığında bulunan 13 takımdan toplam 110 kadın sporcu oluşturmuştur. Veri toplama aracı olacak, (Carron ve ark.,1987) tarafından geliştirilen ve (Öcel ve Aydın, 2006) tarafından Türkçeye uyarlanan “Grup Sargınlığı Ölçeği” ile (Lavallee ve ark.,2007) tarafından geliştirilen ve (Akın ve Yalnız.,2015) tarafından Türkçeye uyarlanan “Yaşam Memnuniyeti Ölçeği” kullanılmıştır. Bulgular ve sonuçlar: Araştırma sonucunda araştırmaya katılan kadın voleybol oyuncuların eğitim, yaş, ekonomik durumu, oynadığı yıl, medeni durumu gibi hipotezlerin sonucunda yaşam memnuniyeti ve grup sargınlığı anketlerin sonucunda elde edilen verilerinin normal dağılım gösterdiği tarafımızca tespit edilmiştir. Ayrıca, grup sargınlığı ile yaşam memnuniyeti arasında anlamlı farklılık olmadığı belirlenmiştir.

Purpose: As the purpose of the research, it was aimedtoin vestigate whether the women's volleyball players in the 2nd league had a positive ornegativ eeffect on the lives of thes ituationst heyen countered in the team. Instruments andMethodology:The research group study of the 2017-2018 season, struggling in the professional volleyball team in Turkey and the 13 teams that play in the 2nd division in the 18-30 age range has a total of 110 female athletes. Data collection tool was developed by (Carron et al., 1987) and developed by (Ocel and Aydin, 2006) and adapted by the Turkish Group Displeasure Scale (Lavallee et al., 2007) Life Satisfaction Scale adapted to the Turkic language. FindingsandResults :As a result of the research, it was determined that the results of the life satisfaction and group hood surveys of the female volleyball players as a result of the hypotheses such as education, age, economic status, years played, marital status showed normal distribution. Furthermore, it was determined that there was no significant difference between group hunger and life satisfaction.
Keywords: Grup Sargınlığı; Kadınlar Ligi GroupSincerity; Life Satisfaction; Turkey; Türkiye; Voleybol; Voleybol, Kadınlar için; Volleyball; Volleyball for women; Women's League; Yaşam Memnuniyeti