Ekonomik büyümenin sürdürülebilirliği açısından banka kredileri ve risk transfer yöntemleri : bir uygulama - Türkel, Uğur (My University, 2021)
Sürdürülebilir bir ekonomik büyümenin sağlanması birçok faktöre bağlıdır. Bunlardan biri de banka kredilerinin etkin ve verimli alanlarda kullanılarak, katma değer yaratabilmesidir. Bu durum sağlanırken bankalar, kredi riski gibi, risklerle de karşılaşmaktadırlar. İlgili riskler bankalarca yönetilebileceği gibi, çeşitli kurumlarla da paylaşılıp transfer edilebilmektedir. Bu kapsamdaki yaygın uygulama alanlarından biri olan kredi garantörlüğünün de, günümüzde diğer ekonomik unsur ve faaliyetlerle yakın etkileşimi olmaktadır. Çalışmada kredi garantörlüğü kapsamında kullandırılan kredilerin; sanayi üretimi, dış ticaret ve istihdam gibi unsurlar üzerindeki etkileriyle beraber milli gelir ve büyüme yaratabilme imkânları iki farklı model oluşturularak incelenmiştir.

Achieving sustainable economic growth depends on many factors. One of them is that bank loans can create added value by using them in effective and efficient areas. While this is achieved, banks also face risks, such as credit risk. Related risks can be managed by banks, as well as shared and transferred with various institutions. Credit guarantees, which is one of the common application areas in this scope, has close interaction with other economic factors and activities today. In the study, the effects of loans used under loan guarantee; the possibilities of creating national income and growth together with its effects on factors such as industrial production, foreign trade and employment have been studied by creating two different models
Keywords: Bankalar ve bankacılık; Banks and banking; Economic development; Economic Growth; Ekonomik Büyüme National Income; Ekonomik kalkınma; Kredi Garantileri; Loan Guarantees; Milli Gelir