Çalışma yaşamında stres, (kurumsal ve kurumsal olmayan iki işletme çalışanlarının karşılaştırılması) - Odabaşı, Zeynep (My University, 2006)
Stres son yılların en önemli konularından biridir. Stres, kişiler üzerinde etki yapan, kişilerin davranışlarını, iş verimlerini ve diğer kişiler ile ilişkilerini etkileyen bir kavramdır. Stres, belli miktarda ve kişiye zarar vermeyecek şekilde yaşandığında bireyin kendisi için olumlu olur. Birey zorlandığında fizyolojik ve psikolojik olarak zarar görmeye başladığında stres kişi için zararlı olmaya başlar. Kişilerin çalışma yaşamında sahip oldukları stresin de hayatlarında önemli bir yeri vardır. Bu çalışma ile örgütsel stresin nedenlerine ve örgütsel stresten kaçınma yollarına yer verilmiştir. Çalışma içinde yapılan araştırmada kurumsal olmayan işletmlerde çalışanların yaşadığı stresin kurumsal olan işletmelerde çalışanların yaşadığı stresten daha yüksek olduğu ortaya çıkmıştır.
Keywords: Sanayi Psikolojisi; Stres