Çocuk Dostu Bir Oyun Derecelendirme Sistemi Mümkün müdür? - AYDENİZ, HEDİYETULLAH; GÜLLEB, OĞUZ (My University, 2023)
Bu çalışmada video oyun derecelendirmeye ilişkin etiketleme veya derecelendirmenin çocuk, ergen veya gençlerde caydırıcı veya cezbedici işlev görüp görmediği konusundaki tartışmaları da hatırlatarak asıl konumuz olan dijital oyunlar, özellikle de video oyunlar için geliştirilen ve kullanımda olan yaş derecelendirme sistemlerinin tartışmaya açılması gerektiği üzerinde duracağız. Bu bağlamda küresel oyun sektöründe önemli rol oynayan derecelendirme sistemleri kriterlerinin bazı unsurları üzerinde durarak farklı bakış açıları ve fikirlerle Türkiye’nin kendi derecelendirme sistemini geliştirmesinin önemi ve gereğini gündeme getirmenin bir ihtiyaç ve gereklilik olduğu düşüncesini tartışmaya açmak istiyoruz.
Is a Child Friendly Game Rating System Possible?
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Social Sciences and Humanities; Sosyal Bilimler (SOC); Social Sciences (SOC)