Çoklu doğrusal regresyon sonuçlarının Jackknife tekniği ile tekrarlanabilirliğinin değerlendirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Gerek sosyal bilimlerde gerekse sağlık bilimlerinde oldukça kullanılan bir yöntem olan çoklu doğrusal regresyonun, az örnek sayısı içeren bir veri tabanına uygulanması sonucunda elde edilen Beta katsayılarına ait tahminlerin ilgili anakitle için genelleştirilip genelleştirilemeyeceği sorusu oldukça önemlidir. Bu derlemede, Jackknife tekniği uygulayarak Beta katsayılarının örneğe özel bir durum nedeniyle anlamlı olduğuna yanıt aranmış ve sonuçlarımız lgili literatür ışığında gözden geçirilmiştir.

ABSTRACT Multiple linear regression analysis is a frequently used method, both in social sciences and health sciences. The question below becomeimportant when an estimation of Beta coefficients obtained from multiple linear regression analyses is applied to studies with smalsample size. The question is, Can we generalise Beta coefficientobtained regarding the whole population? . The aim of this study is to find the answer to this question by applying the Jackkniftechnique and review the relevant literature.
Evaluating replicability of multiple linear regression results using the Jackknife technique
Keywords: Genel ve Dahili Tıp