Günümüz türk sinemasında İstanbul’un sunumu - Dümen, Gülşah (My University, 2010)
Kentsel gelişim, göç, göçmen, kentli, metropol, yabancılaşma, modern şehir. ÖZET GÜNÜMÜZ TÜRK SİNEMASI’NDA İSTANBUL’UN SUNUMU İstanbul geçmişten günümüze üç imparatorluğa başkentlik etmiş bir şehirdir. 2500 yıllık tarihinde üç imparatorluğa başkentlik yapmış bir şehir olması, post modern şehir olması, gecekonduları ve gökdelenleriyle çelişkiler şehridir. Bu çalışmada ele alınan filmlerle İstanbul’un çok yüzlü yapısı anlatılmaya çalışılmıştır. Çalışmada İstanbul üzerine kurulu sekiz film ele alınmıştır. Ele alınan filmlerle İstanbul’daki kent yapısı, yaşanan kimlik sorunu, göç olgusu çerçevesinde İstanbul şehri incelenmiştir. Keywoords : Urban development, migration, imigrant, living in a city, metropolis, alienation, modern city.

THE REPRESENTATION OF ISTANBUL IN PRESENT TURKISH CINEMA Istanbul, is a capital city for three civilizations from past to present. İstanbul is a paradox city with having 2500 years of history, being a post modern city, having squatter houses and tower blocks. In this study multifaced of İstanbul are explained with films. In thıs study, there are eight films which are based on İstanbul. With this films, it is searched that urban constition, the problem of idendity and migraiton in İstanbul.
Keywords: Beyaz Perde; Kentsel Gelişim; Sinema