Zihni temsillerin (sosyal ve ekonomik takas yaklaşımı) çalışılan kuruma bağlanmaya (cezbolma, özdeşleşme ve bağlılık) etkisinde örgütsel destek ve dışsal prestij algılarının rolü - Göktepe, Ahmet Orkun (My University, 2012)
Kurum Destek Algısı, Dışsal Prestij Algısı, Kuruma Bağlanma ÖZET ZİHNİ TEMSİLLERİN (SOSYAL VE EKONOMİK TAKAS YAKLAŞIMI) ÇALIŞILAN KURUMA BAĞLANMAYA (CEZBOLMA, ÖZDEŞLEŞME VE BAĞLILIK) ETKİSİNDE ÖRGÜTSEL DESTEK VE DIŞSAL PRESTİJ ALGILARININ ROLÜ Günümüz kurumlarının hayatta kalabilmek ve faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek adına, çalışanlarının davranışları altında yatan nedenleri araştırmaya ve anlamaya çalışması gerekmektedir. Bunun yapılabilmesi; kurum içerisinde var olan durum ile çalışanların bu durumu nasıl algıladıkları arasında oluşabilecek farkları ortaya çıkarmak ile mümkün hale gelmektedir. Yapılan bu çalışma ile; çalışan algılarının, kurum adına göstermiş oldukları davranışlar üzerindeki etkilerinin hem dolaylı hem de dolaysız yollar ile yaşadıkları etkileşimler sonucu oluştuğu ortaya konulmuştur. Bunun yanında kuruma bağlanma davranışı altında yeni bir model geliştirilmeye çalışılmıştır. Perceived Organizational Support, Perceived External Prestige, Organizational Attachment

THE EFFECT OF MENTAL REPRESENTATIONS (SOCIAL AND ECONOMIC EXCHANGE) ON ORGANIZATIONAL ATTACHMENT (ENGAGEMENT, IDENTIFICATION AND COMMITMENT) AND THE ROLE OF PERCEIVED ORGANIZATIONAL SUPPORT AND PERCEIVED EXTERNAL PRESTIGE In order to maintain a healthy manner and survive, today’s organizations try to understand and research the underlying causes of the employee behaviors. It can be accomplished by understanding the differences which may arrise between the situation that exists within the organization and how employees perceived it. In this study, we put the importance of both direct and indirect interactions which effects employee perceptions. In addition we try to develop a new model of employee behavior under organizational attachment.
Keywords: Kurum Destek Algısı; Kurumsal Bağlılık; Örgütsel Davranış; Prestij; Yönetim ve Organizason