Yönetim Kurulu Üyelerinin Menfaati ile Şirket Menfaatinin_x000D_ Çatışması Bağlamında Sorumluluk - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Şirket menfaati kavramı, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlanmamıştır. Bununla birlikte, bukavrama kanunun pek çok yerinde bazen açıkça bazen de örtülü olarak değinildiği görülmektedir. Bukavram, şirket eksenli çatışan tüm menfaatlerin ortak paydasıdır. Herhangi bir menfaat çatışmasındaşirket menfaatinin tercih edilmesi, orta ve uzun vadede tüm menfaatlerin yararınadır. Bazı hallerdeyönetim kurulu üyelerinin kendi menfaatlerini şirketin menfaatinin önünde tutarak şirket menfaatinizarara uğratması neticesinde hukukumuzdaki sorumluluk rejimi çerçevesinde hangi hukuki adımlarınatılacağı bu çalışmanın konusudur. Şirket menfaatini koruyucu esaslı bir rejimin hukukumuzdabulunmayışı, şirket menfaatine aykırı hareket eden yönetim kurulu üyelerinin aleyhine işletileceksorumluluk hükümlerinin önemini artırmaktadır.

The concept of company interest is not defined in the Turkish Commercial Code No. 6102. However,_x000D_ this concept is sometimes explicitly and sometimes implicitly applied in many parts of the law. This_x000D_ concept is the common denominator of all conflicting interests. In any conflict of interest, the preference_x000D_ of the company interest is in the benefit of all interests in the medium and long term. It is the subject of_x000D_ this study to determine how the provisions of the liability regime in our law will be applied as a result_x000D_ of the loss of the company interest by holding the own interest before the interests of the company. The_x000D_ fact that there is no essential regime in our law which protects company interests entirely, increases the_x000D_ importance of the liability provisions to be executed against the members of the board of directors who_x000D_ act against the company interest.
Liability in the Context of Conflict of Interest of the Board Members and Company Interest