Halkla ilişkiler ve arşiv - Ataman, Nejla (My University, 2000)
Bu çalışma, arşivcilik ve halkla ilişkiler ile ilgili genel kavramları ele alıp inceleyerek bir teorik çerçeve oluşturduktan sonra, Türkiye ve dünyadaki örneklerden de faydalanarak, arşivcilik ve hakla ilişkilerin karşılıklı olarak birbirlerinden nasıl faydalanabileceklerini araştırmaktadır. Bu fayda üç boyutta ele alınmaktadır. Bunların birincisi kurum ve kuruluşlarda çalışan arşivcilerin, halkla ilişkiler yöntem ve tekniklerinden faydalanarak verdikleri hizmetin o örgütlenme içindeki imajının iyileştirilmesi ile ilgilidir. İkincisi, bir arşiv kurumunun, yine halkla ilişlkiler yöntem ve tekniklerinden faydalanarak verdiği hizmeti nasıl yaygınlaştırabileceği üzerinde durmaktadır. Üçüncüsü ise bir kurum ve kuruluşun halkla ilişkiler çalışmalarında, o kurum ve kuruluşun kendi arşivlerinden nasıl faydalanabileceğini ortaya koymaktadır.

This study, after studying the general concepts, with the aim to form a theoretical framework, on archives administration and public relations and making use of case studies both in Turkey and elsewhere around the world, aims to show how archives administration and public relations, as two distinct professions, can be beneficial to each other This relationship is analyzed in three dimensions. The first of these relate to how an archivist or records manager can improve the image of his/ her services within the organization s/ he works for, by making use of public relations methods and techniques. The second studies how an archives organization can use the same methods and techniques to develop its outreach. The third dimension shows how an organization can make use of its own archives in its public relations activities.
Keywords: Arşivler_Halkla İlişkiler; HALKLA İLİŞKİLER