The effect of ethıcal clımate on organızatıonal ıdentıfıcatıon - Tayan, Aslı (My University, 2017)
Günümüzün zorlu rekabet koşullarında başarılı örgütsel sonuçlara ulaşmak çalışanların davranışlarıyla ve örgüte yönelik tutumlarını etkileyen faktörler ile ilgilidir. Bu deneysel çalışma, etik iklim ile örgütsel özdeşleşme arasındaki ilişkiyi incelemiştir. Bu araştırma Türkiye’nin önde gelen global lojistik firmalarında biri olan ve İzmir, Mersin, İstanbul gibi farklı şehirlerde şubeleri bulunan firmanın bir grup çalışanı ve yöneticilerinden oluşan 122 kişi üzerinde yapılmıştır. Anketlerden elde edilen verilen istatistik paket olan SPSS 20 istatistik paket analiz edilmiştir. Analiz sonuçları etik iklimin iki boyutunun kanunlar ve kurallar boyutu ile önemseme boyutunun örgütsel özdeşleşme üzerinde olumlu etkiye sahip olduğunu ortaya çıkarmıştır.

In today’s tough competition environment achieving successful organizational outcomes are related to employee behaviors and the factors that are affecting their attitudes towards organization. This empirical study examined the relationship between ethical work climate and organizational identification. The survey is conducted on 122 employees consist of a sample of staff and managers of leading global logistics company in Turkey which has branches in different cities as İzmir, Mersin and İstanbul. Questionnaires are investigated through the SPSS 20 statistical packaged program. The result of analyses revealed that law and rules dimension and caring dimension of ethical work climate appear to have positive affect on organizational identification.
Keywords: Ethical Climate; Etik iklim; Etik İklim; İşletme; İşletmeler; Logistic Sector; Lojistik Sektörü Organizational Identification; Örgütsel Özdeşleşme; Yönetim