Türkiye’de mevduatı etkileyen faktörlerin ekonometrik analizi - Ertunç, Ela (My University, 2011)
Mevduat, Toplam Mevduat, Regresyon, Granger Nedensellik ÖZET Ekonometrik araştırmaların daha önem kazandığı günümüzde, ekonomiye etki eden faktörlerin sayısal analizler ile desteklenmesi önem kazanmıştır. Ekonomi için oldukça öneme sahip olan bankacılık sektörü ve bu sektörün önemli kavramlarından biri olan mevduatla ilgili olarak bir ekonometrik bir inceleme yapma gereği duymuş bulunmaktayız. Türkiye’ de mevduatı etkileyen faktörleri incelemek adına” T.C. Merkez Bankası Elektronik Veri Dağıtım Sistemi”nde yer alan “Mevduat Bankaları Bilançosu -Toplam Mevduat ” verilerini inceledik. Deposit , Aggregate Deposits, Regression, Granger Causality

In today`s world, in which econometric research has gained importance, supporting economic factors with numerical analyses has increased in importance as well. We have deemed it necessary to make an econometric study of banking sector, which is of vital importance for economy, and deposits, one of the most important concepts of banking. In order to analyze factors that effect deposits, we have studied Deposit Bank Balance Sheets- Aggregate Deposits data that exist in Turkish Republic Central Bank Electronic Data Distribution System.
Keywords: Nedensellik; Regresyon; Toplam Mevduat