Ayrımcılık algısının iş ortamı algısına etkisi - Erduygun, Zekiye (My University, 2019)
Ayrımcılık, hepimizin yakınımızdan uzak çevremize kadar hoş olmasa dayaşadığımız bir durumdur. Hukuken yasak olmasına rağmen bu davranış ve düşüncebiçimini ortadan kaldırmak mümkün olamamıştır. Bu çalışmamız da, ayrımcılığıntürlerini, hukuksal çerçevesini , bu durumun iş ortamına nasıl yansıdığı ve çalışanlarınbundan nasıl etkilendiği konuları incelenmiş ayrıca kapsamlı bir anket yapılarakneticeleri ortaya konulmuştur.

Discrimination is a situation in which we all live, albeit not aspleasant as our distance from us. Although legally prohibited. It has not beenpossible to eliminate this behavior and patterns of thinking. Whilediscrimination is not as nice as all around us, it is not as good as theneighborhood but it is the subject of this study. What kind of discrimination itis, how it is reflected in the legal environment and how it is affected by theworking group.
Keywords: Affected by the Working Group; Ayrımcılık; Ayrımcılık Algısı; Ayrımcılık ve İş Ortamı; Discrimination; Legal Environment