Üniversite Öğrencilerinin Akım ve Elektromagnetik Dalga Oluşumu ile İlgili Kavram Yanılgıları - (:unkn) unknown (My University, 2003)
Bu çalışmada, üniversite öğrencilerin öğrenim hayatları boyunca temel fizik derslerinde edindikleri kavramların "Elektromagnetik Teori" dersinde hedeflenen yeni kavramların oluşumuna ne sekilide katkıda bulunduğu araştırılmıştır.. Yapısalcı öğretim tekniğine göre yeni kavramların doğru bir,şekilde oluşturulabilmesi için ön kavramların zihinde nasıl oluştuğunu belirlenmesine ihtiyaç vardır. Bu amaçla araştırmanın birinci kısımda Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Fizik Eğitimi Anabilim Dalına farklı üniversitelerden kaydolan 97 öğrenciye alternatif ve doğru akım ile ilgili tek soruluk açık uçlu yazılı bir test uygulanmıştır. Araştırmanın ikinci kısmında ise gönüllü öğrenciden oluşan beşer kişilik toplam 20 kişilik çalışma grubu oluşturularak yarı-yapılandınlmış grup görüşmeleri yapılmıştır. Görüşmelerin video kaydı alınarak daha sonra yazıya aktarılmıştır. Araştırma nitel analiz yöntemiyle değerlendirilmiştir. Araştırmanın birinci kısmında kodlama öğrenci cevaplarındaki sebeplendirmeler gözöüne alınarak yapılmıştır. Araştırmalann ikinci kısmında ise bu cevap kodlarında ifade edilen öğrencilerin düşüncelerinim daha derinlemesine incelemesi amaçlanmıştır. Araştırma sonunda öğrencilerin akım ve elekromagnetik dalga oluşumu ile ilgili kavram yanılgıları incelenmiştir.