Kurum içi iletişim ortamı ile kurumsal güven arasındaki ilişki ve bir alan araştırması - Yılmaz, Emel (My University, 2007)
KURUM İÇİ İLETİŞİM ORTAMI İLE KURUMSAL GÜVEN ARASINDAKİ İLİŞKİ VE BİR ALAN ARAŞTIRMASI ÖZET Kıyasıya rekabetin yaşandığı günümüz ekonomilerinde, kuruluşlar soyut kavramların, ekonomik getirisinin farkına varmışlardır. Üzerinde çalıştığımız güven konusu da bu kavramlardan biri hatta en önemlisidir. İşletmelerde güven ve güvenme her şeyden önce bir ilişki, bir eylem, dinamik bir süreç ve yaratılabilir bir olgudur. Bu olguyu kurumun iletişim sistemi kişilerarası, kuruma dayalı ve sisteme dayalı güven oluşturmak suretiyle etkiler ve bundan da etkilenir. Bu durumda çalışma yaşamında güvenle belirlenen bir iş ortamı, çalışanlar ve yönetim tarafından, gerçekleştirilmeyi bekleyen bir hedeftir. Kurumsal ve bireysel güven oluşturmaya dönük bu hedefin yaratılabilmesi için birtakım önkoşullar, yöntemler ve teknikler gereklidir. Bu çalışma, doğal hayatta insanlar arası ilişkilerde büyük bir önem taşıyan ve son yıllarda da işletmeler açısından değer kazanan güven kavramını açıklamayı, güvenin önemini ve kurumlarda güveni arttırmanın yollarını ortaya koymayı amaçlayan ve bir saha çalışmasıyla desteklenen bir araştırmadır THE RELATIONSHIP BETWEEN INTERNAL COMMUNICATION ENVIRONMENT AND CORPORATE TRUST: A FIELD STUDY

Corporations reliazed the economic yields of intangible concepts in today’s competitive economies. The concept we studied, trust, is the the most significant concept of all. Most of all, trust and dependence in corporations is a relation, an action, a dynamic process and a creatable fact. İnternal communication affects this fact by interpersonal, corporate and systematic trust building and also it is affected by this. From this aspect, a confidential working environment in working life, is a goal for both employees and executives. There are some preconditions, methods and technics to be achieved in this individual and corporate trust building goal. Trust also has an important role in daily lifes and it is appreciated for corporations in recent years. Due to these, the aim of this study is to identify the importance of trust and to find out the ways of improving it by the help of a field work.
Keywords: Halkla İlişkiler; Kurum İçi İletişim; Kurum Kültürü