Yöneticilerde karar verme ile kaygı ilişkileri - Özcan, Kenan (My University, 1999)
Bu araştırmada,Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinde çalışan yöneticilerin karar verme stratejileri ile kaygı düzeylerinin belirlenmesine çalışılmıştır. Araştırma verileri, Kuzgun(1992) tarafından geliştirilen Karar Stratejileri Ölçeği ve Öner(1983) tarafından geliştirilen Durumluk Kaygı Envanteri ile toplanmıştır. Araştırmanın birinci bölümünde; problem durumu, amaç, sayıltı, önem, sınırlamalar, tanım ve kısaltmalara yer verilmiştir. İkici bölümde; konuyla ilgili literatür taraması yapılmıştır. Üçüncü bölümde; araştırma yöntemi, araştırma modeli, evren ve örneklem, araştırmaya katılan bağımsız grupların özellikleri, verilerin toplanması, verilerin işlenmesi, çözümü ve yorumlanmasına yer verilmiştir. Dördüncü bölümde bulgular ve yorumlara yer verilmiştir: Beşinci bölümde sonuçlarla ilgili öneriler geliştirilmiştir.

In this research it is aimed to identify the anxiety stage and decision making correlations of the high school administrators. The data has been collected by using the Desicion Making Stratigies Invalntory(Kuzgun 1992) and by using Anxiety Inventory(Öner 1983). In the first chapter of the research the problem, objectives, assumptions, limitatios, definitions and abbravations are stated. In the scond chapter literature related with decision making and anxiety are indiated. In the third chapter the model of the research, population, and sample group and data collecting sytem are defined. In the fourth chapter the findings and data collected are interpreted and related conclusion are stated. In the fifth chapter conclusion and suggestions are stated.
Keywords: KARAR VERME_YÖNETİM; YÖNETİCİLER