THY dış hatlar terminalinin büyütülmesindeki PERT uygulamaları - Özyön, Özlem (My University, 2005)
THY DIŞ HATLAR BİNASI GENİŞLETME PROJESİNDE PERT UYGULAMASI ÖZET Projelerin amaçlarına zamanında ve tespit edilen maliyet sınırları içerisinde ulaşabilmesi için başarılı bir biçimde yönetilmeleri gerekmektedir. Proje yönetimi, proje planlama teknikleri sayesinde gerçekleştirilmektedir. Günümüzde, artan rekabet ortamında kuruluşların yürütmekte oldukları projelerin başarısı işletmelerin pazarda kalabilmeleri için çok daha fazla önem kazanmıştır. Bu çalışmada öncelikle proje planlama tekniklerinden PERT ve CPM incelenmiş ve TAV dan alınan verilerle Gannt diyagramları oluşturulmuştur. Ardından aynı veriler kullanılarak PERT tekniği uygulanmıştır. PERT hesaplamalarına göre İyimser, Kötümser ve Beklenen Gannt diyagramları oluşturulmuştur. Çalışmanın sonunda elde edilen PERT uygulamaları, Gannt diyagramları ile karşılaştırılmıştır.

Projects need to be managed successfully so that they can reach their objects on time and in determined cost limits. Project management is realized by project planning techniques. The success of the organizational project which is mostly proportional to the success of the employees gains higher importance for an organization in order to stay in the market in the increasing computational environment of today. In this study, firstly, PERT and CPM, project planning techniques are examined and the Gannt diagram is composed by using the data's which has been given from TAV. Than, by using the same data's, the PERT technique is applied. According to the PERT calculations, Optimistic, Pessimistic and Expected Gannt diagrams are formed. At the end of the study , The PERT applications are compared with Gannt diagrams.
Keywords: Proje Planlama; Şebeke Analizi; Yöneylem Araştırması